15 تا از متداول ترین تومورها
نوشته شده توسط : بهترین جراح ایران

سرطان پستان: سرطان پستان یک تومور خبیث است که از سلول‌های بافت پستان تشکیل می‌شود. علائم آن شامل تغییر در شکل و اندازه پستان، خونریزی ناگهانی از پستان، گره‌های قابل لمس و تغییرات در پوست پستان می‌شوند. تشخیص به وسیله ماموگرافی، بیوپسی و تصویربرداری مغناطیسی انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان ریه: سرطان ریه یک تومور خبیث است که از سلول‌های ریه تشکیل می‌شود و می‌تواند به انواع دیگر اعضا و بافت‌ها منتقل شود. علائم آن شامل سرفه مزمن، ضیق‌نفسی، خلط خونی، کاهش وزن و درد در قفسه سینه می‌شوند. تشخیص با انجام تصویربرداری مانند تصویربرداری مقطعی و بیوپسی صورت می‌گیرد. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و درمان‌های موردی است.

سرطان کولورکتال: این سرطان از سلول‌های روده‌بزرگ یا کولون و مستقیم تشکیل می‌شود. علائم آن شامل تغییر در عادات روده‌ای، خونریزی رکتال، کاهش وزن غیرتوضیح‌داده و درد شکم می‌شوند. تشخیص با کولونوسکوپی و تصویربرداری مغناطیسی صورت می‌گیرد. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان پروستات: سرطان پروستات یک تومور خبیث در غده پروستات تشکیل می‌شود. علائم آن شامل ادرار کردن مکرر، ضعف جریان ادرار، خونریزی در ادرار و درد در منطقه کمری می‌شوند. تشخیص با آزمایش PSA، بیوپسی پروستات و تصویربرداری مغناطیسی انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، رادیوتراپی و مدیریت هورمونی است.

سرطان معده: تومورهای خبیث در بافت معده تشکیل می‌شود. علائم آن شامل درد معده، تغییر در عادات غذایی، احساس سیری زودرس و ترشح ادرار تغییررنگ اندازه می‌شوند. تشخیص با انجام آندوسکوپی و بیوپسی معده صورت می‌گیرد. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

لنفوم: لنفوم یک تومور خبیث در سلول‌های لنفاوی است. علائم آن شامل تورم گره‌های لنفاوی، تب، خستگی و کاهش وزن می‌شوند. تشخیص با بیوپسی گره‌های لنفاوی و تصویربرداری PET-CT انجام می‌شود. درمان شامل شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و در برخی موارد پیوند مغز است.

سرطان پوست: سرطان پوست شامل تومورهای خبیث در سلول‌های پوستی است. انواع آن شامل سرطان باسل‌ها، سرطان سلول‌های squamous و مؤلفه مالانوما هستند. علائم آن شامل تغییر در نمای زیستی، خراش‌ها، خونریزی و درد می‌شوند. تشخیص با بررسی بافت‌نما، بیوپسی و بررسی تشدید پوست انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، کریوتراپی، مدیریت هدفمند و شیمی‌درمانی است.

سرطان رحم: تومورهای خبیث در بافت رحم تشکیل می‌شود. علائم آن شامل خونریزی رحمی نامتعارف، درد شکمی و تغییرات در عادات قاعدگی می‌شوند. تشخیص با انجام بررسی پلی‌سونوگرافی، بیوپسی و دیلاتاسیون و کورتاژ انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان تیروئید: تومورهای خبیث در غده تیروئید تشکیل می‌شود. علائم آن شامل تورم گردنی، درد، تغییر در عادات غذایی و احساس فشار در گردن می‌شوند. تشخیص با انجام آزمایش‌های تیروئیدی، سونوگرافی و بیوپسی تیروئید انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیواکتیویته است.

سرطان کبد: سرطان کبد از سلول‌های کبد تشکیل می‌شود. علائم آن در مراحل اولیه نادر است، اما ممکن است خستگی، تورم شکمی، افزایش آنزیم‌های کبدی و خونریزی را نشان دهد. تشخیص با بررسی اشعه X، سونوگرافی، تصویربرداری CT و MRI انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، ترانس‌آرتریال کیمیوآباله و ترانس‌آرتریال رادیواکتیویته است.

سرطان کلیه: تومورهای خبیث در کلیه‌ها تشکیل می‌شود. علائم آن شامل درد کمری، تورم در منطقه کمری و ادرار خونریزی می‌شوند. تشخیص با سونوگرافی، CT، MRI و بیوپسی انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان مغز: تومورهای خبیث یا خوش‌خیم در بافت‌های مغزی تشکیل می‌شود. علائم آن شامل سردرد شدید، تغییر در توانایی‌های عقلی و جسمی، تعداد کم اعضا و تشنج‌ها می‌شوند. تشخیص با انجام تصویربرداری MRI و CT، بیوپسی و پتاسکن انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان گلو: تومورهای خبیث در بافت‌های گلو تشکیل می‌شود. علائم آن شامل تغییر در صدای گفتاری، سرفه خونریزی، تغییر در بلع‌کردن و تنگی نفس می‌شوند. تشخیص با انجام اندوسکوپی، بررسی بافت‌نما و تصویربرداری انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان لوزالمعده: تومورهای خبیث در بافت‌های لوزالمعده یا تانسیلون تشکیل می‌شود. علائم آن شامل درد گلو، دشواری در بلع‌کردن، تغییر در صدا و تورم گردنی می‌شوند. تشخیص با انجام آندوسکوپی، بررسی بافت‌نما و تصویربرداری انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

سرطان مثانه: تومورهای خبیث در بافت مثانه تشکیل می‌شود. علائم آن شامل تغییرات در ادرار، درد پایین شکم و ادرار خونریزی می‌شوند. تشخیص با انجام سیستوسکوپی، بیوپسی و تصویربرداری انجام می‌شود. درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی است.

تومور نورواندوکرین گوش میانی:
تومور نورواندوکرین گوش میانی، یک نوع تومور نادر در گوش میانی است که از سلول‌های نورواندوکرینی تشکیل می‌شود. این تومورها اغلب در منطقه گوش میانی یا در اطراف آن قرار می‌گیرند. اغلب تومورهای نورواندوکرین گوش میانی خوش‌خیم هستند، اما در برخی موارد نیز ممکن است خبیث باشند.

علائم تومور نورواندوکرین گوش میانی ممکن است شامل درد گوش، کاهش شنوایی، تغییر در تعادل و دیگر علائم مرتبط با فشار و تأثیر بر روی ساختارهای اطراف گوش باشد. تشخیص این تومورها توسط انجام تست‌های شنوایی، تصویربرداری تخته مغزی و بافت‌شناسی انجام می‌شود. درمان معمولاً شامل جراحی برای برداشتن تومور و در برخی موارد ممکن است شعاع‌درمانی یا شیمی‌درمانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تومورها یکی از مسائل پیچیده و متنوع سلامتی هستند که ممکن است در انواع مختلف اعضا و بافت‌ها شکل گیرند. تشخیص و درمان به موقع این تومورها اهمیت بالایی دارد تا از پیشرفت و تأثیرات جدی بر سلامتی جلوگیری شود. تومورهای نورواندوکرین گوش میانی نیز از جمله این تومورها می‌باشند که درک و شناخت صحیح از آنها به تشخیص و درمان صحیح کمک می‌کند.




:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: